Itsetunto

Huomenta!

Mä aloitan tän postauksen kertomalla, että tää ei ole mikään itkun sekainen avautuminen ja en tartte sääliä tai mitään ylimääräisiä kehuja. Tämän tekstin tarkotus on, että kerron rehellisesti mitä oikeasti ajattelen omasta ulkonäöstäni ja toivon, että tää voisi ehkä olla vertaistukea jollekkin toiselle naiselle (miksei miehellekkin) joka painii samojen ongelmien kanssa.

Sain muutama viikko sitten ehdotuksen lähteä kampanjoimaan nuorten tyttöjen itsetunto-ongelmien puolesta. Asia on mielestäni tärkeä ja aluksi ajattelinkin, että tässä on juttu mihin haluan panostaa ja missä voisin ehkä auttaa. Sitten mä tajusin totuuden. Mähän olisin huonoin esimerkki ikinä tälläiseen kampanjaan, koska olen teininä yrittänyt muokata itseäni sellaiseksi, että kelpaan muille ja tänäkin päivänä vihaan välillä omaa ulkonäköäni niin että oksettaa.

Usein aamuisin huomaan tuijottavani peiliin ja etsivän kasvoista kaikkia virheitä. Nenä on vääränlainen, luomet roikkuu, ilmeryppyjäkin on tullut. Seuraavana steppinä rupean selaamaan instagramia, eikä se tietenkään paranna muiden ”täydellisillä” kuvilla oloa yhtään. Mulla on tapana tsuumailla omia selfieitä millimetrin tarkkuudella ja kritisoin kaikkia kasvojeni kohtia. Huulet ja kulmakarvat on epäsymmetriset, yksi hammas on narskuttamisen takia noussut pari milliä rivistä, mun hymy näyttää pelottavalta irvistykseltä ja silmät on samean harmaan väriset. Joskus poistelen aikaisemmin instagramiin lisättyjä kuvia sen takia, että näytän itseni mielestä niin karmivalta. Tämä kuulostaa nololta, mutta mä itken välillä sitä kuinka ahdistunut oon oman ulkonäköni kanssa. Haluaisin joskus mennä peilin eteen ja tuntea olevani kaunis.

Eniten ruovin itseäni siitä, että en uskalla enää tehdä kasvoilleni/kropalleni mitään, vaikka vaihtoehtoja ilmeisesti löytyisi. Some tuutittaa muiden upeita kuvia, niin yritä siinä sitten pysyä mukana ja hyväksyä oma virheellinen naamataulusi. Mä uskon, että pääasiallinen syy mun huonoon itsetuntoon tulee vain oman pääni sisältä. Tietysti haukut ovat siihen vaikuttaneet mutta koen, että enää sille jos joku feikkiprofiili kirjoittaa mun kuvaan ”ruma” ei ole väliä. Se ei tätä itsetuntoa enää huonompaan suuntaan hetkauta.

Nyt päästään asiaan. Haluaisin niin paljon oppia hyväksymään itseni. Haluisin pystyä seisomaan selkä suorana ja sanoa olevani kaunis tälläisenä. Tajusin, että mähän olen yksi sellainen rikkinäinen tyttö keneen itsetunto- kampanjat tulisi kohdistaa. Mä uskon, etten ole yksin huonon itsetuntoni kanssa. On varmasti paljon muitakin tyttöjä ja naisia (iästä riippumatta) joilla on aivan turhaan saman tyyppisiä ongelmia.
Mistä me saataisiin kerättyä voimaa siihen, että hyväksyttäisiin kaikki itsemme sellaisina kuin olemme? Jos jotain pientä voi asian eteen tehdä niin käykää tämän postauksen lukeneet kommentoimassa teidän mielestä upean tutun tai vaikka tuntemattoman henkilön kuvaa. Käykää kirjoittamassa jotain kaunista hänelle <3 Laitetaan hyvä kiertämään ja ehkä tälläisellä pienellä eleellä saadaan hymy monen ihmisen päivään!

Ps. Jos joku tulee nyt jotain länkyttämään siitä, että ”mitäs olet julkisuudessa” niin heitän juustohampparilla. Tämä ongelma on valitettavasti seurannut jo lähemmäs kahtakymmentä vuotta.

Pps. KENENKÄÄN ULKONÄKÖÄ EI SAA HAUKKUA! Olkoon sitten kyseessä julkisuuden henkilö tai vaikka parturi-kampaaja.

…Kohti ääretöntä ja sen yli…

Maisa

Itsetunto

16 kommenttia “Itsetunto

 • 22.3.2018 at 16:45
  Permalink

  Hyvin taas kirjoitit, kiitos 😍

  Vastaa
 • 23.3.2018 at 17:01
  Permalink

  Maisa, pidin sua aiemmin turhana binbojulkkiksena jolla ei ole päässä kuin pahvia. Nykyään mitä vanhemmaksi olet kasvanut sen enemmän oon huomannu että oot todella ihana ihminen, herkkä mutta muiden vietävissä. Ihana että olet löytänyt sopivan miehen itsellesi ja että olet voinut olla yhä enemmän oma itsesi myös julkisuudessa. Sanoit ääneen sen mitä moni nainen ja mies kokee nykyään yhä enemmän. Toivottavasti pääset vaikeuksista yli ja toivon todella hyvää jatkoa 🙂

  Vastaa
 • 23.3.2018 at 17:53
  Permalink

  Ihana teksti Maisa! 😍 Sä olet upea, kaunis nainen, älä turhaan mieti muuta. 😊
  Tiedän kyllä hyvin noi itsetunto-ongelmat myös jo 18 vuoden ajalta. Ne ei vaan näytä menevän pois, vaan aina kun pääsee jostain vähän yli, niin uusia tulee. Mulla uutena ongelmana on, että alkavat rypyt näkyy tällä hetkellä peilikuvasta, ikää 32v.

  Vastaa
 • 23.3.2018 at 20:55
  Permalink

  Tuntuu jotenkin absurdilta ajatella, että samanlaisten ajatusten äärellä painitaan. Miten joku, joka on noin kaunis, laiha, suosittu ja menestynyt, voi kärsiä samoista ongelmista kuin ruma, pullea ja elämässä epäonnistunut tavis? Tavallaan tämä on aika surullista kuultavaa, kun on aina itse ajatellut niin, että jos olisi laihempi ja kauniimpi, niin itsetuntokin varmasti paranisi; ja sitten minun silmiin täydellinen Maisa kertoo, että hänelläkin on itsetunto-ongelmia. Eli ei se hyvä kroppa ja nätti ulkonäkö olekaan avain onneen :/ Niin kai se on, että ongelmat on pään sisällä, mutta sieltä ne on valitettavasti aika vaikeaa korjata, kun on niitä siellä päälle kolmekymmentä vuotta hautonut…

  Vastaa
 • 24.3.2018 at 03:44
  Permalink

  Harvoin olen nähny noin kaunista Naista. Olen nähny Naisii aika paljo. Mutta yks juttu siinä kyllä on, Teille EI sovi vaaleat valjut hiukset, yhtää, vaa pikimustat, ON TOTTA.

  Vastaa
 • 24.3.2018 at 07:06
  Permalink

  Maisa sä oot yks Suomen kauneimmista ja kuumimmista naisista. Olen ihaillut sua vuosia ja oon kateellinen miehellesi. Oot uskomattoman hyvännäköinen!

  Vastaa
 • 24.3.2018 at 08:54
  Permalink

  Moikka Maisa:)

  Kiitos hienosta tekstistä. Mä haluaisi sen verran sanoa, että musta olet 1. Erittäin kaunis ilman meikkiäkin 2. Iloinen persoona, joka saa muutkin hyvälle mielelle/tuulelle 3. Rohkea kaikin tavoin.

  Ei uskoisi, että joudut painimaan ulkonäkö ongelmien kanssa, koska sulla ei mielestäni sellaisia ole. Olet loistava ja täydellinen juuri sellaisena kuin olet 🙂

  Vastaa
 • 24.3.2018 at 12:08
  Permalink

  Hyvä kirjoitus ja itse myöskin painin ulkinäkö ongelmien kanssa.
  Aurinkoa päivääsi 💕

  Vastaa
 • 24.3.2018 at 17:44
  Permalink

  Miksi et kävisi kampanjaan? Mene mukaan vain! Sehän on vain plussaa jos on kokenut samoja tunteita kuin kampanjaa seuraavat. 🙂 Mitä ulkonäköösi tulee, olet ihan täydellinen. Ja silmistä näkee että vielä mukavakin!!! <3 En someta työkseni, joten en käsitä miksi pitäisi olla täydellisempi kuin joku toinen täydellinen??? Toki osaan kuvitella, että paineet ovat kovat. Muista aina, että onnelliset ihmiset eivät hauku muita. Haukkujilla on itsellä tosi paha olla…. P.s. Se oli hauska kuva missä oli ne arvet vatsassa. 😀

  Vastaa
 • 24.3.2018 at 18:55
  Permalink

  Minusta on rohkeaa, että avaat omilla tuntemuksillasi tätä asiaa. Sosiaalinen media tänä päivänä on lähes pelottava paikka, ainakin minusta, ja kun mietin omaa nuoren naisen elämääni vaikka 25 vuotta sitten ilman kännykkää ja kahden pojan äitiniä niin, wau…. mikään ei todellakaan ole niinkuin ennen. Se millaisena ihmisenä sinut koetaan, on muuttunut, muodostetaanko mielipide lööpeistä vai tunnetaanko ihminen aidosti ? Minusta yhteiskunta on niin julma, jossa tietyt ihmiset kokevat oikeudekseen määritellä ja analysoida ihmistä ilman inhinmillisyyttä. Ihmiset uupuvat riittämättömyyden tunteeseen jo lapsina. Se on oikeasti ihan kauheaa. Minua on arvosteltu lapsesta asti, liian iloinen, liian nauravainen, liian ystävällinen, liian avoin, liian sitä ja liian tätä. Kahden avioeron jälkeen, ex-miesten imettyä kaikki omaisuus, huomasin, että minä tarvitsin sen kaiken sonnan, oppiakseni pitämään puoleni, joka ei todellakaan ollut helppoa. Kilttiä tyttöä hyväksikäytettiin henkisesti ja fyysisesti 30 vuotta. Sukulaiset kommentoivat kärkkäästi, miten minun heidän mielestään pitäisi elää. Kunnes opin itsekkääksi, vihdoin ! Opin sanomaan Ei! Minä pidän asiani itselläni, kuuntelen vain itseäni, keskityn omiin unelmiini, keskityn omiin lapsiini, ja olemaan isoäiti. Vältän tietoisesti kaikkea negatiivista ja opettelen ottamaan vastaan kohteliaisuuksia, silloin kun niiden aitous kosketaa minun sisintäni. Olen lojaali ja pyrin näyttämään käyttäytymiselläni arvostuksen ja Rakkauden. Muistathan Sinä Kaunis Maisa, että puolisosi näkee sinut kokonaisuutena, ja on Rakastunut siihen , mitä Sinä olet, omana inhimmillisenä itsenäsi olet. Mitä hän näkee ja tuntee katsoessaan Sinuun, katsoessaan silmiisi hän taitaa näkeä tulevaisuuden. Ajattele Rakas ihminen, miten tylsää olisi, jos me olisimme toistemme klooneja, ilman inhimmillisen ajatuksen häivääkään . Mihin voisimme sanoa Rakastuvamme silloin ? Persoonallisuuteenko, yksilölliseen ulkonäköönkö ? Ajatusmaailmaan ? Unelmiin ? On rikkaus olla oma itsensä, koska, mehän kaikki olemme erilaisia, ja Luojalle kiitos siitä 😉

  Vastaa
 • 25.3.2018 at 11:50
  Permalink

  Näin miehenä kun katson kuviasi, olet täydellinen nainen! Kaunis suu,silmät, hiukset, vartalo! Olemalla omaitsesi,näytät hyvää mallia!

  Vastaa
 • 25.3.2018 at 13:47
  Permalink

  Teksti oli kuin mun omasta kynästä. Täällä myös yksi rikkinäinen tyttö. Välillä todellakin itken ja pohdin miten mun mieskään edes voi olla tällaisen kanssa. Eikä olo helpota kun ikää tulee, tulee lisää zoomattavaa kuviin…
  Luulen, että olisi hyvä lähteä ihan terapiassa käsittelemään tätä. Ehkä se auttaisi jos ei mikään muukaan. Ettei elämä olisi liian keskittynyt niinkin pinnalliseen asiaan. Tsemppiä sinullekin Maisa. Tämä oli hyvä avautuminen. ❤

  Vastaa
 • 30.3.2018 at 09:54
  Permalink

  Mun ulkonäköpaineet katosi silloin kun olin raskaana toisesta lapsestani ja kuulin sairastavani syöpää. Ulkonäöllä ei loppupeleissä ole hirveästi väliä. Siis mulle, enää. Arvet ja epäsymmetria, ne vaan kuuluvat elämään. Arvistani olen ihan onnellinen, ne paransi mut. Toiset arvet ovat näkyviä, toiset näkymättömiä.

  Toki yritän pitää itsestäni huolta, en mikään peikko halua olla 🙂 Mutta mieluummin olen hieman pullea ja onnellinen kuin sairas ja ahdistuksesta anorektinen (olen ollut).

  Ps. joskus kova itsekritiikki ja vaativuus itseään kohtaan kumpuaa lapsuudesta ja suhteista vanhempiin.

  Tsemppiä tiellesi!

  Vastaa
 • 1.4.2018 at 14:26
  Permalink

  Hei Maisa. Tää on kovin universaali ongelma naisilla. Meidän elämä on yhtä itsemme vertailua muihin. Faktahan on, että aina tulee kauniimpia naisia vastaan ja sille ei voi mitään. Olen itse vuosien myötä todennut, että vaikka joku olisi miten nätti tahansa, niin se mikä tekee joistain tyypeistä vaan ylivertaisempia, on luonne ja asenne. Mielestäni se tekee sinustakin niin upean naisen, koska sulla on ulkonäköä, mutta myös hauska ja iloinen luonne, tyylitajua ja huumoria ja asennetta ja rohkeutta. Se on tosi kova yhdistelmä. Myös pienet kauneusvirheet ja epätäydellisyydet tekee ihmisistä persoonallisella tavalla kauniita. Itse ihailen just tyyppejä, jotka ei ole täydellisiä, mutta joiden luonne tekee niistä täydellisiä. Ite pyrin aina miettimään, että vaikka olen ulkonäöltäni ihan keskiverto tyttö, niin luonteen takia olen paljon kiinnostavampi kuin moni muu mimmi. Ja jos menee tosi huonosti, niin pitää verrata itseään vaan rumempiin. 😀 Kaikkea hyvää ja toivottavasti säkin pystyt keskittymään pikkujuttuja enemmän kokonaisuuteen ja miettimään niitä omia hyviä puolia. 🙂

  Vastaa
 • 18.4.2018 at 19:07
  Permalink

  Olet todella kaunis ihminen! 🧡 Kumpa alkaisit uskoa itseesi! Hyvää kevättä ☀️

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *