Unelma olo ulkoilemalla

Meikämamma on viime viikot tuskaillut sokeririippuvuuden kanssa ja pohtinut pään puhki, kuinka siitä pääsisi eroon. Mun itsehillintä on huono ja radikaalit ratkaisut ei ole mua varten, joten totaalisten kieltäytymisten tai maitorahka- diettien vaihtoehdot karsiutui jo heti alkumetreillä.

Tunnetusti olen varmaan maailman kovin salille menon vastustaja ja pitäisi olla aika iso kirves millä mut saisi sisälle hikoilemaan. Olen kuitenkin aina tykännyt ulkoilusta ja olenkin lisännyt sitä reippaasti. Ensimmäiset viikot meni kävelylenkeillä ja kerran sitten päätin kokeilla juoksemista ja jäinkin ihan koukkuun siihen. Matkat ei päätä huimaa 5-7km, mutta mun mielestä tässä hommassa on tärkeintä, että saa edes sen pienen määrän endorfiineja joita urheilu antaa. Oman kunnon nostatus ja ulkoilma on parantanut niin fyysistä, kuin henkistä oloani. Korostankin siis, että ulkoilu tulee tehdä juuri omien fiilistensä mukaan! Lajeja ja tapoja on monia.

Sokerikatkolla ja paremmilla elämäntavoilla en lähde muokkaamaan vartaloa, vaan hakemaan parempaa yleistä olotilaa. Olen nyt pari viikkoa ollut ilman pastaa ja muita viljatuotteita. Juhannuksenahan tietysti lähti aivan laukalle ja söin ranskanleipää kaksin käsin, joka kostautuikin saman tien vatsakipuna ja totaalisena yökötyksenä valkoista pullamassaa kohtaan. Olo oli ähky, turvonnut ja kuvottava. Viljatuotteet on ollut helppo korvata kasviksilla ja ensimmäisten päivien nälkäisyyden jälkeen vatsa on tottunut siihen, ettei se tarvitse enään täyttyäkseen hiilareita. Peruna ja riisi on saanut jäädä, mutta niitäkään ei nyt ainakaan tähän mennessä ole paljoa mennyt. Mukana on pysynyt tarjouksessa oleva ylivoimainen lempparituotteeni SWISS DIET jonka vihreä kahvi lisää aineenvaihduntaa ja vähän tasoittaa sokereiden heittelyä. Se on kyllä tuote mistä en ihan heti luovu. Herkkupeppuna en ole kuitenkaan kaikkea mielihyvää jättänyt pois, vaan välillä saattaa pala suklaata sujahtaa suuhun. Se on kuitenkin pieni paha, ja pienetkin muutokset auttaa parempaan suuntaan.

En olisi koskaan uskonut kirjottavani aiheesta, eikä tästä tosiaankaan mikään fitness-blogi ole tulossa, mutta nyt muutetaan oloa paremmaksi ulkoilulla ja normaaleilla terveillä elämäntavoilla! Tästä varmaan joku salihirmu hyppää niskaani ja haukkuu mun metodit totaaliseksi paskaksi, mutta mulle tämä on toiminut. Tekemistä vielä on, mutta suunta ylöspäin. Tässäpä haaste tavallisille naisille ja miehille, jotka haluavat lähteä parantamaan elämämäntapojaan normaalein menetelmin ja tavallisin kotiruokavalioin.

Unelmaolo ulkoilemalla!

Maisa

Unelma olo ulkoilemalla

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *