Suurin niistä on rakkaus

Törmäsin tilanteeseen jossa mun rakastamiselle haluttiin laittaa stoppi. Lehtijuttujen ja nettikirjoituksien perusteella luotu mielikuva minusta ihmisenä laitettiin isompaan arvoon, kuin kasvotusten tapaaminen. Se tyttö, joka viettää vapaa-aikansa mökillä haravoiden ja saunaa lämmittäen, olikin yhtäkkiä kylmä ja manipuloiva muovikasa. Eihän nyt ihmistä, joka on syystä tai toisesta ollut julkisuudessa saa rakastaa?

Avioeron jälkeen ajattelin etten ansaitse enään koskaan rakkautta ja en kykenisi sitä kenellekkään antamaan. Ajattelin, että minähän tuhosin sen kauneimman. Sen yhteenkuuluvuuden ja lupauksen loppuelämästä yhdessä. Yhdellä paperinpalalla, minusta tuli mitätön. Eronnut B-luokan kansalainen. Eroon johtaneet syyt jäi osaltani puimatta, koska vetäydyin kuoren sisään ja päätin ettei kukaan, eikä mikään enää satuta. Suljin silmät kaikelta tapahtuneelta ja hyväksyin sen, että olen epäonnistuja.

Maailmassa taistellaan muunmuassa ihmisarvosta, rotujen eriarvoisuuksista ja uskonnoista. Ihmiset pakotetaan aseella uhaten yhtymään valtaväestön tai äärioikeistojen mielipiteisiin. Pahimmassa tapauksessa heidän identiteettinsä kadotetaan kokonaan. Suuriväestöisimmät maat asuttavat miljoonia ihmisiä joiden olemassaoloa ei tiedä kukaan. Ei passia, ei henkilöllisyyttä, ei oikeutta äänestää tai vaikuttaa asioihin. Ainut mahdollisuus jonkin sortin asemaan maailmassa on oman pään sisällä. Tiedät vain nimesi jolla sinua on aina kutsuttu ja hyvässä tapauksessa joku väitetty sukulainen jakaa arkesi omassa henkilöllisyyttä vailla olevassa elämässä.

Olkoon se sitten maiden hallitus, kulttuuri, uskonto tai mikä tahansa joka voi viedä ihmisiltä tärkeitä asioita, mutta yksi on johon kukaan ei voi kajota. Rakkaus. Sitä ihminen saa kantaa mukanaan, ottaa vastaan ja antaa niin paljon kuin sielu sietää. Mikään laki tai edes kidutusmenetelmä ei poista sitä, että ihmisillä on sydän ja halu rakastaa. Jokainen ansaitsee rakkautta, jopa pohjasakkaa olevat julkisuuden henkilöt.

Vuosi eron jälkeen annan itselleni luvan rakastaa ja olla rakastettu. Kaikista virheistäni huolimatta, jopa minä ansaitsen sen. Omana itsenäni, en sinä henkilönä joka nettipalstojen kirjoituksien mukaan olen. Kertokaa tänään ihmisille kenestä välitätte, kuinka tärkeitä he ovat. Se on rakkaus joka tätä maailmaa kannattelee.

Vaikka aurinko ei paistaisikaan, niin lämmittäkää toinen toisianne 😉

Suurin niistä on rakkaus

Kommentti “Suurin niistä on rakkaus

  • 9.12.2015 at 23:03
    Permalink

    Tässä on toinen teksti täyttä asiaa.. Vau Maisa. Olet käynyt läpi niin paljon. Meitä on täällä iso tukiverkko, ainakin minä uskon niin.

    Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *