Minä pelkään

Ajattelin aluksi etten edes kommentoi isoksi somevihailmiöksi noussutta Tapanilan raiskaustapausta. Vaikka kyseinen tapaus herätti paljon vihaa ja hämmennystä mielessäni, ajattelin etten asialle valitettavasti voi mitään tehdä, vaikka siitä sosiaalisessamediassa kuinka vaahtoaisin. Kuitenkin viime päivinä kyseinen rikos ja sen tuomion julkitulo on vaikuttanut mun arkiseen elämään, joten päätin nostaa kissan pöydälle omien ajatusteni suhteen.

Maaliskuussa Tapanilan juna-asemalla tapahtuneesta raiskaustapauksesta jossa osallisena oli suomalainen nainen ja viisi ulkomaalaistaustaista miestä annettiin tuomio viime viikolla. Suuren raivon herätti tuomion lievyys, sillä tekijöistä kolme sai vain ehdollista vankeutta ja tuomiota alentavat tekijät olivat jokseenkin kyseenalaisia.

Tuomioon ja sen syihin perehtymättä tajusin jutun vaikuttaneen omaan elämääni, kun lähijunan pysähtyessä Tapanilan asemalla rupesin automaattisesti vilkuilemaan tarkemmin ympärilleni. Toinen pysäyttävä hetki oli, kun lenkillä juostessani vastaani kävelevän maahanmuuttovaltaisen miesporukan kohdalla kovensin huomaamattani vauhtia hölkästä juoksuksi. Hengitystä pidättäen mietin, että koskakohan he lähtevät perääni. Mutta miksi?

Uskon että kynnys maahanmuuttotaustaisten raiskausten ilmoittamisen ja uutisoinnin kohdalta on suuresti alhaisempi, kuin se että kerrotaan naapurin Penan kännipäissään käyneen vähän kähmimässä. Kansaa kiinnostaa vähemmistön tekemät rikokset enemmän, kuin tavallisten rivikansalaisten, ja jo stereotypioiden vahvistumiset nostattavat raivon tälläisten uutisten lukijoita kohtaan. Ikävä fakta kuitenkin on, että joka kolmas raiskaustapausten tekijöistä ja jopa 41% törkeistä raiskauksista tuomituista on maahanmuuttotaustaisia.

Useissa vähemmistöissä pieni osa pilaa suurimman osan kunnollisten kansalaisten maineista. Eikö kuitenkin ole epäreilua, että tälläisten tapahtumien johdosta pelko kohdistuu koko väestörymään. Vastapainoksi luotto lisääntyy vielä enemmän niihin kuuluisiin Matti Meikäläisiin, jotka kuitenkin vielä toistaiseksi tilastojen mukaan tekevät juuri sen mitä emme halua?

Maisa

Minä pelkään

Kommentti “Minä pelkään

  • 9.12.2015 at 23:00
    Permalink

    Juuri tälläistä Maisaa minä haluan!!

    MAHTAVA TEKSTI

    Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *